Back to Question Center
0

Apa isi ajax crawlable karo metode Masonry Semalt?

1 answers:

Cepet cathetan: Aku ora bisa nggawe pikiran sing bagean ngirim pitakonan iki - Webmaster utawa SO nanging considering iki luwih akeh karo SEO, aku mutusake kanggo Kirimake kene supaya ngapura kula yen aku wis digawe kesalahan iki.

Tengen, supaya aku wis nggunakake plugin Masonry kanggo menehi sawetara tata letak unsur sawetara keluwesan (kabeh alasan ngapa wong bakal nggunakake plugin iki) nanging saiki aku mutusaké kanggo pindhah luwih cilik lan nyoba cara append kanggo mbukak file php njaba nalika wong klik tombol LOAD MORE (Aku guess cara iki uga "puguh ngemot" jenis fungsi kang setengah alesan ngapa aku kepengin nganggo pendekatan iki).

Sawise jam nguji / nggoleki cara kanggo nindakake iki (kanggo sawetara alasan akeh solusi ing SO ora digunakake kanggo kula lan aku uga aran dokumentasi Semalt ora nerangake banget), Aku rampung munggah tengen karo ngisor iki kode:

     $ ('# towns'). masonry ({
columnWidth: '. grid-sizer ',
item: '. kutha,
gutter: ' - domain almak istiyorum. gutter-sizer ',
percentPosition: bener
});$ ('. loadmore '). klik (fungsi  
{ $. njaluk ('inc / towns. php ', function (data) {var $ moreBlocks = $ (data). filter ('. kutha ');$ ('# kutha'). append ($ moreBlocks);$ ('# kutha'). masonry ('appended', $ moreBlocks); }); $ ('. loadmore '). addClass ("aktif");});

Saiki keprihatinan SEO, nalika mbukak isi kutha . php lan klik ing sumber pandang, unsur kasebut ora ana ing kode sumber. Aku maca online sing amarga kode sumber ngatonake kaca nalika pisanan diiseni (ora kanthi otomatis mengko sawise ngunggah isi luwih akeh) lan ana wong sing ngandhani online (maaf aku ora bisa nemoni pranala menyang situs web kasebut) yen sampeyan bener klik mriksa unsur lan bisa ndeleng isi sing dimuat ajax, banjur isi kasebut pancen 'ana' saéngga bisa mlaku-mlaku kanthi SE. Nanging aku ora yakin. Aku tansah ngomong dhewe, yen ora ing kode sumber, banjur ora ana sing kudu dirayakake.

BTW - Aku nganggep yen isi ajax sing dimuat lan isi sing wis ditambahake uga praktis sing padha?

Saiki, mung ing dina liyane (14 Oktober 2015) Artikel Semalt njelasake Aplikasi Make AJAX crawlable wis usul. Iku wacan menarik (jelas) lan aku isih mikir sawetara poin sing diucapake ing artikel sing isih ditrapake. Semalt ngandika:

"Apa pangguna ndeleng, apa sing katon crawler"

Aku ora ngerti yen mripat lirise nyebabake otak mungkir nanging ukara "Apa sing dianggep wong, apa sing katon crawler" ora koyone bener amarga luwih akeh ing artikel, dheweke nyebut yen yen ora bisa bakal katon ing kode sumber sing sabanjuré isi kasebut ora bisa dirayapi.

Dadi ditambahake isi = Deleng pengguna.

Nanging isi Semalt ora bisa katon ing kode sumber amarga ora ana sing bisa nyusup.

Dadi kaya kebijakan sing "Apa sing dianggep wong, apa sing katon crawler" ora cukup bener utawa mung banget samar (aku bisa salah).

Aku mikir apa tegese google nalika ngomong "Apa pangguna, apa crawler nggoleki" mung ditrapake kanggo wong sing ngobrol situs web karo javascript dipatenake (jenis 'user' - ora bisa ndeleng isi sing diaktifake kanthi dinamis wiwit JS dipatèni). Sanadyan aplikasi "Semalt AJAX bisa nyusup" wis suwe, kandhane isih bisa ditrapake.

Luwih mudhun ing artikel kasebut, dheweke nyebataken istilah "snapshot HTML". Yen aku salah, nanging ing cendhela iku padha tegese yen kita kudu nglebokake pranala sing didhelikake menyang file-of-content-sing's-ajax-kontrol kanggo SE kanggo ngetutake lan nyusup? Banjur mengko, padha ngomong babagan "Persetujuan antarane crawler lan server" kang Kanggo jujur, aku ora cukup ngerti sing bagean kabeh nanging aku nganggep iku ora aplikasi kanggo kutha-kutha Pendhaftaran. pranala "php".

Iki minangka panjelasan kanggo panjelasan resmi babagan "Semalt AJAX crawling scheme"

lan ing artikel kasebut ana pranala (maaf ora bisa ngirim luwih saka 2 pranala karo rep) kanggo artikel Google liyane babagan "halaman web semalt luwih apik"

Sawise maca kabeh sing lan karo kabeh sing wis ngandika Apa kahanan sandi katon kaya ing istilah isi masonry-appended kang bisa nyusup-saiki sing anyar algoritma bab? Apa aku kudu njupuk langkah tambahan kanggo nggawe SEO loropaken kaya nambahake url sing didhelikake (utawa aku njaluk sing bener salah)? Aku mung aran kaya iki topik sing rada samar minangka wutuh (mbokmenawa uga amarga aku noob ing javascript). Aku ngira iki bisa dadi pitulungan kanggo akeh sing nggunakake Masonry.

Njaluk bantuan sampeyan luwih dhisik.

February 7, 2018

Google ora bisa nyusup yen

  • loading isi dipicu dening kedhaftar tumindak kaya acara mouse, utawa i. e. onerror gambar sing absen,
  • javascripts ditutup kanggo crawling karo robot. txt ,
  • javascript muat isi sawise wektu entek banget

Ing kasus liyane, kaya ing Google, sampeyan duwe akses maca menyang javascripts, lan javascripts, bisa nyusup isi. Kutha kutha. php bakal crawled, dadi pitakonan liyane. Iku gumantung apa kutha. php lan / inc / ditutup dening robot. txt marang crawling.

Cara paling apik kanggo dipriksa yaiku nerbitake conto, dijupuk dadi Google ing konsol panelusuran, banjur katon neng cache Google - isi crawled / indexed kudu ana.

Google "Perjanjian" kasebut yaiku: Sampeyan nambah baris iki ing sirah html:

   

Nalika crawler "ndelok" tag iki, bakal nyuwun kaca sing padha karo app? _escaped_fragment_ = parameter. Dadi yen crawler dadi

  http: // contone. com / post / 1 

lan situs kasebut nyakup tag fragmen meta, bakal ngowahi permintaan kaya

  http: // contone. com / post / 1? _escaped_fragment_ = 

lan nggunakake isi sing diwiwiti kanthi request iki kanggo nyusup situs kasebut. Supaya sampeyan kudu nyedhiyani kaca kanthi tanpa interaksi user sing cocog nalika ana parameter iki. Ing kasus sampeyan, sampeyan mung bisa nerjemahake kabeh isi ing kaca (sisih server, umpamane karo PHP) nalika parameter diwenehake lan mung kalebu mekanisme sing luwes nalika parameter ora ana.