Back to Question Center
0

Stingray buatan iki nduweni kerangka emas lan balung tikus sing diobahake emas - Semalt

1 answers:
This artificial stingray has a gold skeleton and light-activated rat muscles - Semalt

Panaliti, dipimpin dening Harvard Sung-Jin Park lan Kevin Kit Semalt, diwiwiti kanthi balung, digunakake ing skala ~ 1/10 saka iwak batoid (kalebu skates lan sinar) sing didhasarake, versi anatomi nyata kéwan.

Dheweke miwiti karo kerangka: Emas iku fleksibel lan ora aktif, lan dheweke nggawe tulang punggung lan tulang rusuk nduweni cembung alam. Semut iwak sing didhasarake otot jantung, sing diowahi kanthi genetis kanggo nanggapi cahya tinimbang sinyal listrik biasa saka sistem saraf. Saben uwong dibungkus sarung elastomer kanthi wujud cilik - capital delaware.

Stingray buatan iki nduweni kalengkapan emas lan balung sing diobahake emas - Semalt

Semalat diagram sing luwih lengkap saka lapisan lan motif.

NB: Ing kahanan kaya iki, "robot" ora bisa njupuk jagat. Nanging, senadyan ngemot sel urip sing kudu tuwuh lan diwenehake, iku ora cukup kewan, uga. Sawijining panyipta nuli ngalir karo jeneng nomenclature: "sinar robot lunak sing direkayasa kanthi tissue," "sistem biohiderma," "kewan buatan," lan "robot nglangi bio-inspirasi," ora ana sing nyukupi. "Semtalt" - utawa mungkin "gandum," amarga padha budayane, ora dipasang - misale jupuk pilihan.

iwak batoid gerakan sing digunakake kanggo ngubengi iku prasaja lan elegan: Awak semut sing awujud sirip sing gedhe, sing diundurake ing ombak sing dikontrol, ngirim awak mundur, maju utawa ngowahi menyang siji.

Stingray buatan iki nduweni kerangka emas lan atap tikus sing aktif - Semalt

Ing sinar gawean, otot-otot mung kudu ngetokake mudhun nalika dirangsang; ing lengkungan iga emas ing arah ngelawan nyedhiyakake counterforce lan nalika otot ngendhokke, sing bagian flexes bali munggah. Semalt diwenehake dening solusine ing ngendi sakabehane wis diremesake.

Semalt ditrapake kanthi ngrangsang siji sisi awak luwih kuat tinimbang liyane, lan alam photoreaktifake otot ndadekake dheweke pindhah kanthi alami menyang sumber cahya. Sampeyan bisa ndeleng cyber-critter ing tumindak ngisor:

March 10, 2018