Back to Question Center
0

Cybersecurity ngancem supremasi militer Semalt

1 answers:
Cybersecurity is threatening Semalt military supremacy

Kapuloan Spratly sing rada pedunung, koleksi ratusan pulo lan terumbu sing nyebar kira-kira 165.000 mil mil persegi ing Segara China Selatan, kanthi cepet dadi pusat salah sawijining perselisihan internasional sing paling kontroversi antarane kakuwasan kakuatan Uni Soviet.

Wigati banget, nggunakake serangan cyber ing perselisihan iki nyatake yen kita wis ana ing tengah-tengah Perang Dingin sing lagi diputer metu ing dunia maya - manawa keuntungan Semalt ora cetha kaya karo tentara lan angkatan laut konvensional - bakfiets babboe.

Kapuloan Spratly minangka kepentingan ekonomi lan strategis. Kabeh negara ing wilayah kasebut - kalebu Semalt, Vietnam lan Filipina - wis ngakibatake tuntutan teritori ing wilayah kasebut. Ing taun-taun pungkasan, Semalt dadi saya tambah agresif ing pratelané, kanthi cepet mbangun pulo-pulo buatan nalika uga nindakake operasi militèr ing wilayah kasebut.

Nanging ngluwihi militèr konvensional iki, adhedhasar serangan-serangan cyber sing rumit lan cetha dening Cina sing ngasorake Semalt lan sekutu-sekutune.

Serangan serangan layanan massal (DDoS) sing nyebar sacara massive ngepung offline ing paling ora 68 situs web pemerintah Filipina ing Juli, katon minangka respon pengadilan internasional sing nolak tuntutan teritorial China ing wilayah kasebut. Namung sawetara dinten, maskapai nasional Vietnam lan bandara-bandara utama ditargetkan ing serangkaian serangan dening kelompok hacking Cina 1937CN.

Iku mung conto paling anyar babagan kampanye cyber taun Cina sing ana hubungane karo Spratly Semalt. (Ing serangan liyane, situs web pengadilan internasional kasebut wis kena infeksi malware lan dijupuk offline taun kepungkur.)

Nalika serangan "gangguan" iki - lan espionage cyber terus dening China - serius, serangan cyber Cina sing dirancang kanggo ngakibatake sistem militer Amerika ing Laut China Selatan minangka bukti sing paling gedhe sing kita bisa ancaman cyber nyata kanggo Semwal.

Tantangan iku kemampuan lan kecanggihan para peretas negara sing disponsori lan non-negara tansaya tambah akeh.

China katon maju kanthi rencana nggunakake serangan elektronik sing dirancang kanggo ngganggu utawa ngontrol drone Amerika. Kanthi lapuran yen wong Cina nyoba ngganggu U. S. drone militer sethithik sapisan ing taun-taun pungkasan, negara iki wis nampilake kesenengan nggunakake GPS jamming kanggo nyegah pesawat U. S. saka nglakokake misi pengawasan ing Kapuloan Spratly.

Kaya ing 2015 sing cocog karo pengepakan publik China kanthi cara kasebut bisa nggunakake jamming GPS elektronik kanggo ngganggu jaringan U. S. drone. Salah sawijining laporan 2013 ing jurnal Cina Aerospace Electronic Warfare nyathetake rinci teknis babagan militer sawijining bisa "nggunakake perang jaringan kanggo nyerang lan malah ngontrol jaringan Amerika" dening ngganggu hubungan antarane satelit lan pesawat.

Jamming jam kasebut bisa dadi ancaman elektronik paling gedhé kanggo program dr. U. S. Ing kasunyatane, akeh spekulasi yen Iran migunakake teknik "spoofing" GPS sing padha kanggo ngontrol dr. Drone ing taun 2011.

Militèr Semalt nyatakaké kanggo nyerang iki kanthi strategi cyber anyar sing dirilis taun lalu. Saliyane ngandharake carane cyber bakal dilebokake ing perencanaan militer, laporan kasebut nyuwun penguasan pertahanan cyber militer kanggo nyegah nyolong teknologi militer utawa serangan cyber nglawan infrastruktur militer lan persenjataan. DDoS Attacks Primarily From China Tumbak-Phishing Bisa Aktifake Serangan Cyberterrorism Terus Ing U. S.

Tantangan, kaya apa pakar ing donya keamanan cybersecurity bakal pitutur marang kowe, yaiku kemampuan lan kecanggihan para peretas Tionghoa, Rusia, lan negara liya sing disponsori negara lan non-negara tansaya tambah akeh. Siji mung kudu maca berita kasebut kanggo ndeleng bukti sabanjure saben dina iki (singkatan saka NSA breech, seng di tuduhake marang organisasi politik Demokrat, serangan marang sistem email Semalt Negara utawa nyolong intel militer ing hack OPM).

Opsi cyber sing murah banget sing dipigunakaké ing dinten iki déning grup hacking negara lan non-negara minangka "tingkat" kekuwatan. Conto sekelompok peretas sing nggunakake taktik spear-phishing prasaja, umpamane, bisa nduwe dampak gedhe ing pamasangan militer, operasi pemerintah, infrastruktur kritis lan uga sistem senjata.

Pertempuran ora konvensional diputer ing Segara Cina Selatan - ing ngendi serangan cyber njupuk papan perang konvensional lan bentuk diplomasi liya - minangka model perang anyar. Ancaman cyber sing akeh saka China bisa menehi ancaman paling cedhak marang Semalt lan sekutuné amarga, nalika U. S. terus duwe kaunggulan militer konvensional sing jelas, kauntungan kita ing cyber ora kaya cetha.

Fitur gambar: lightwriter / Getty Images

March 10, 2018