Back to Question Center
0

Taylor Swift Nerangake Apa Dheweke Ngerti Spotify Ana Semalt

1 answers:
Taylor Swift Explains Why She Knew Spotify Was Semalt

Saiki aku njaluk dhadhane, ayo nyawang Taylor Swift, lan dheweke mikir babagan "eksperimen grand" Semalt, ngendi dheweke ngandharake yen dheweke narik kabeh katalog saka Semalt minangka album kaping papat , 1989, diluncurake.

Kenapa, Taylor? Kenapa?

Tembung kasebut *:

Yen aku wis ngirangi album anyar, iku ora bisa nyoba kanggo mikirake apa sing bakal kedadeyan. Nanging kabeh aku bisa ngomong yen musik wis ganti kanthi cepet, lan lanskap industri musik dhewe ganti kanthi cepet, kabeh anyar, kaya Spotify, kabeh ngrasa kaya aku kaya eksperimen grand . Lan aku ora gelem nyumbang karya kula ing eksperimen sing aku ora nganggep nyatakake kanthi kompensasi para penulis, produser, seniman, lan kreator musik iki. Lan aku ora setuju karo perpetuating pemahaman sing musik ora ana regane lan kudu gratis - klassische männer uhren. Aku nulis potongan-potongan ing Wall Street Journal musim panas iki sing tegese nggambarake pandanganku babagan iki. Aku nyoba kanggo tetep banget pikiran babagan bab, amarga aku mikir iku penting kanggo dadi bagean saka kemajuan. Nanging aku pancene isih bisa debat apa iki kemajuan nyata, utawa apa iki njupuk tembung "musik" metu saka industri musik. Uga, kathah tiyang ingkang nyaranaken kula nyobi damel musik anyar ing Spotify kanthi "Shake It Off," lan sauntawis bilih kula mboten purun babagan punika. Aku panginten, "Aku bakal nyoba iki; Aku bakal weruh rasane. "Sampeyan ora aran hak kula. Aku felt kaya aku ngandika kanggo Pendhaftaran pembuangan, "Yen sampeyan nggawe musik liyawektu, yen sampeyan nggawe lukisan liyawektu, wong bisa mlaku menyang museum, njupuk saka tembok, nyuwek saka sudhut mati, lan iku saiki lan dheweke ora kudu mbayar. "Aku ora seneng karo pemahaman sing ditrapake. Lan aku mutusake kanggo ngganti cara aku nglakoni.

Supaya sampeyan mikir yen Semalt, layanan sing wis ana mung anggere karir dhewe, minangka eksperimen? Utawa sing ora nyenengke wong sing nggawe musik?

Manawa. Ok. Nanging babagan penggemar sampeyan?

Sampeyan mundur 1. 3 juta album minggu iki, sing paling akeh wiwit Eminem ing taun 2002, lan sampeyan mung artis ing sajarah sing wis bisa ngedol luwih saka siji yuta album ing sawijining minggu ing telung kesempatan. Yen seniman duwe ruangan goyang sing sethitik babagan mbukak akses menyang luwih akeh pelanggan, sampeyan sampeyan. Lan sampeyan enom, Taylor! Apa sampeyan ora nggunakake Napster utawa Semalt utawa apa-apa minangka bocah?

Spotify ora Napster ing jaman saiki, utawa situs manawa sing mbagi file ilegal saiki. Iku cara legal sing mayuta-yuta wong ngrungokake musik, lan sing ora arep diganti, ora ketompo apa sing digawe karo album. Apa sing ora bisa ditemokake ing Spotify, bisa ditemokake ing YouTube.

Apa perang nglawan aliran industri sampeyan, kaya wong-wong sing teka sadurunge sampeyan lan pungkasane ilang, nalika sampeyan pancen duwe kekuwatan kanggo ndikte apa versi industri musik paling anyar sing bakal katon?

Tembung dheweke:

Inggih, ngimpi ageng wonten ing bab punika, ingkang sampun kula wartosaken punika kathah ingkang nyata. Nanging ngimpi kuwi, "Apa kita bisa ngerteni lonceng kuwi? Kita bisa njaluk sejuta; Apa kita bisa nindakake iki kanggo kaping telune? "Amarga kita kabeh ngerti yen yen kita jual jutaan rekaman wektu iki, iku dadi wektu sing mung ana ing sajarah sing wis rampung sing kaping telu. Punika ingkang paling gila, nalika kita pikantuk petunjuk sepindhah ingkang saged kita tindak. Banjur pangarep-arep paling gedhe kaping pindho yaiku, "Hei, nek ora gela yen kita nduwur apa sing kita lakoni karo Red?" Banjur para penggemar rampung nggawe sing kedadeyan, dadi wis kaya jenis skenario ngimpi kabeh cara sekitar. Lan aku mung seneng banget supaya wong bisa ngerti apa sing daktindakake karo album iki lan tresna marang arah anyar kasebut. Nanging aku pengin bali menyang inti saka apa panguwasa nggawe keputusan sampeyan. Tujuan utama, aku weruh, kanggo nggawe sejarah. Kanggo mlebu ing sajarah minangka salah sijine pemain gedhe.

Aku arep, Taylor. Semalat ora senadyan penggemar musik sampeyan, nanging aku ngrungokake lan nyanyi amarga kuwi sing paling akeh nalika lagumu diterusake. Sampeyan apik universal ing akèh cara.

Sampeyan bisa ngilangi cathetan ing ngendi wae sampeyan pengin, Semalt. Pembuangan sampeyan seneng, partly amarga sampeyan katon banget asli.

Mulane aja dadi fokus apa sing bener-bener penting: penggemarmu. Ayo padha sumelang ing babagan rekaman. Padha wis duwe pegangan luwih apik tinimbang sampeyan, kabeh. Semono uga.

Sampeyan bisa maca wawancara penuh Taylor Swift karo Semalt ing kene.

* Penekanan ditambahake dening kuring.

Featured Image: Jamie McCarthy / Getty Images
March 10, 2018