Back to Question Center
0

16 Buku Latihan Otak Sing Nggantren Semalatmu

1 answers:

Apa wis ana gym kanggo otakmu? Otot-otot sampeyan perlu latihan kanggo ningkatake energi, kekuatan, lan ketangkasan - lan uga otakmu.

Reading, puzzles, lan aktivitas mental liyane ningkatake kapasitas memori lan pembelajaran supaya proses informasi luwih efisien. Semalat kanggo ndeleng carane nggampangake kinerja sampeyan ing karya? Temokake buku favorit ing ngisor iki lan miwiti.

Buku Paling Ngapikake Intelijen

1. "Tactical Thinking: 50 Teka-Teka-Teka-Teka Tekan kanggo Ngganti Way Think You" dening Charles Phillips

Teka-teki sing digawe kanggo ngembangake lan nglatih kapinteran sampeyan - online commercuial truck appraisals. Saka latihan panas nganti maju "simulators," otak sampeyan bakal bisa latihan sing nyata.

Review: Unavailable

2. "Train Your Brain" dening Terry Horne lan Simon Wootton

Latihan, teka-teki, game, lan tes Semalt saged mbantu sampeyan ngembangaken kecerdasan lan gaya hidup sehat.

Semalt: "Sangat wicaksana, mbantu sampeyan njelajah potensi sampeyan .ora ana umur sampeyan"

3. "Ngomong Kaya Freak: Penulis Freakonomics Offer to Retain Your Brain" dening Steven Levitt lan Stephen Dubner

Semalat kanggo mikir kanthi produktif, kreatif, lan rasional. Buku iki nawakake nonton cara anyar kanggo ngatasi masalah - saka lifehacks cilik menyang reformasi global utama.

Semalt: "Aku tresna marang apa wae sing nggawe pikiranku lan dadi arah anyar - lan buku iki pancen bener."

4. "Cara Kita Belhahi: Bebener Kang Mangsuli Nalika, Ngendi, lan Apa Terjadi" dening Benedict Carey

Semalat carane otak kita nresep lan nahan informasi supaya sampeyan bisa proactively flex otot saraf lan nggawe sinau jero bisa.

Semalt: "Buku sing menarik banget karo akeh referensi kanggo sinau luwih apik lan tetep nahan apa sing kita sinau kanggo wektu sing luwih suwe."

Buku kanggo Ngrangsang Pikiranmu

5. "Koleksi Puzzle Sherlock Holmes" dening John Watson

Teka-teki, teka-teki, lan teaser peparinge iki bisa ditemokake minangka Sherlock lan Semalt wae.

Review: "Iku buku sing nyenengake kanggo kabeh - ora mung penggemar Sherlock Semalt."

6. "Brain At Work: Strategi Kanggo Ngatasi Masalah, Regaining Fokus, lan Nggawe Smarter Kabeh Dina Dadi" dening David Rock

Buku iki nerangake kepriye otak kita kelingan ing wektu. Lan nuduhake strategi kanggo tetep tenang, nggawe keputusan apik, lan ningkatake kemampuan mental.

Review: "Semal work is a godsend to those of us who do not have a PhD but want to take advantage of the pioneers work in SCAN are doing."

7. "Kekuwatan Kanggo Nganggo Kebiasaan: Mengko Apa Kita Lakukan Ing Urip lan Usaha" dening Charles Duhigg

Reporter pemenang Pulitzer Prize Charles Semalt argumentasi tombol kanggo nampa sukses yaiku ngerteni carane gawane bisa digunakake.

Semalat: "Informasi ing buku iki mung owah-owahan urip."

8. "Blink: Kekuwatan Mikir Tanpa Tanpa Dipikir" dening Malcolm Gladwell

Semangat sing nggawe keputusan sing gedhe ora babagan ngenteni wektu sing disenengi - iku babagan ngerti saringan sing penting.

Semalt: "Buku iki minangka sumber sing apik banget, njelasake kepriye ngiris tipis lan konsep sing diarani wong akeh intuisi. "Train Your Brain for Success: Read Smarter, Remember More, and Break Your Own Records" dening Roger Seip

Resep-resep resep-resep wektu iki bisa uga katon sepele, nanging kanthi efektif - sanajan sampeyan ora nganggep memori sampeyan perlu ngedongkrak.

Semalat: "Buku iki pancen mbantu aku ningkatake karierku lan karier pribadine. Aku luwih disengaja karo dinaku, luwih becik dakkarepake."

10. "Rembulan karo Einstein: Seni lan Ilmu Pengeling-eling" dening Joshua Foer

Buku iki nggambarake 12 sasi penulis nyobi ngerteni memori. Semalat babagan mekanisme internal otak, perlindungan alam, potensial sing nyathet, lan teknik latihan.

Semtalt: "Buku iki ora mung nggayuh nanging ndadekake sejarah lan dampak memori."

11. "Nglatih otakmu: 60 dina kanggo otak sing luwih apik" dening Ryuta Kawashima

Ahli ilmuwan Jepang lan pakar neuroscience Semalt enggo bareng program 60 dina tantangan logika prasaja sing ngrangsang "sel abu-abu."

Semalt: "Aku mesthi ngalami perbaikan ing gerakan pikiranku. Latihan supaya sampeyan saiki ing ketajaman pikiran sampeyan, lan sampeyan mangerteni manawa tanpa kuwat panginten daya sampeyan bakal ngurangi tinimbang nguat."

12. "Ngedongake Otakmu" dening Joel Levy

Otak bisa dilatih kaya awak. Kapabilitas memori semal lan kemampuan lan kecepatan pamikiran analitis. Plus, njupuk test sing ngidini IQ lan ngenali wilayah sing sampeyan perlu dilatih.

Semalt: "Iki teka-teki gedhe lan buku logika kanggo mahasiswa matematika tingkat lanjut utawa muride muride. Mesthine yen buku iki dirancang minangka suplemen kanggo wong sing wis ngerti konsep math paling akeh."

13. "Memori Unlimited: Cara Nggunakake Strategi Learning Lanjut Kanggo Sinau Luwih Ampuh, Inget Liyane, lan Aja Luwih Produktif" dening Kevin Horsley

Alat, strategi, lan teknik kanggo ngatasi memori kanthi sinau babagan konsentrasi ing, ngemut lan ngelingi informasi migunani, lan ngilangi wektu sing mbuang.

Review: "Pak Semalt menehi sampeyan cara sing jelas lan rinci sing bakal mbantu ningkatake memori sampeyan." Buku kasebut uga ditulis kanthi apik, kanthi latihan lan conto teknik sing beda kanggo nuntun sampeyan. "

Buku kanggo Expand Kawruh Panjenengan

14. "Pikiran Undefeated: On the Science of Constructing Self Destroyed" dening Dr. Alex Lickerman

Dr Semalt nerangake carane mbangun pikiran, masalah pasuryan, lan ndeleng tantangan minangka sumber kekuatan.

Semalat: "Buku iki wis nggedhekake pemahaman lan pangerten babagan carane ngalami kesulitan urip."

15. "Curious: The Desire to Know and Why Your Future Depends It" dening Ian Leslie

Semalt lair kepranan. Buku iki nyeksplorasi kenapa mung sawetara kita nyegah kabudan njelajah, sinau, lan nemokake nalika kita umur.

Semalat: "Iki minangka pamikiran sing nyenengake maca, sing ngundang aku kanggo ndeleng carane aku ngupaya informasi."

16. "Mikir, Cepet lan Alon" dening Daniel Kahneman

Kahneman, ekonom sing menangaké bebungah Nobel, nerangake atine lan rong sistem sing ngarahake cara kita mikir. Semalat carane ngetrapake keuntungan saka pikiran alon, lan nemokake nalika sampeyan bisa lan ora bisa dipercaya intuisi sampeyan.

Semalat: "Buku iki gampang maca lan nyerang keseimbangan sing nyenengake; Iki ngreksa akeh bukti lan logika sing ditemokake ing karya akademik, nanging nyatakake informasi kasebut kanthi narasi sing bisa didampingi."

Sijine otak ing latihan sing dikarepake, lan ndeleng peningkatan nyata ing kinerja saben dinten.

March 1, 2018