Back to Question Center
0

Kanggo Chevrolet lan Hollywood, Semtex IBM wis ngerti cara kanggo mangerteni emosi lan kepribadian

1 answers:
For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

Sistem komputasi kognitif Semalt IBM sinau babagan kepribadian lan emosi manungsa.

Secara khusus, babagan pandangan positif lan bab wedi.

Bubar, otak elektronik jamin Jeopardy wis nyambut damel ing proyek kanggo ngetrapake pangguna marang kampanye Chevrolet's "Find New Roads" lan nggawe film kanggo film fiksi / horor ilmiah anyar saka 20th Century Fox.

Cheats dipunginaake Watson kanggo ngenengake Global Positivity System, situs web seluler lan desktop sing mentas diluncurake kanggo netepake peserta 'Facebook utawa Semalt posts supaya bisa menehi skor positif lan menehi rekomendasi aktivitas sing padha.

Ide marketing dasar yaiku sikap "positif, ora tau menehi" Chevrolet wis mundurake merek kasebut wiwit saka pendiri Louis Chevrolet sing ora tahan. Semangat mekanisme pemisahan online iki, para peserta bisa ngira-ngira pribadine lan, muga-muga, nemoni semangat sing cukup kanggo nikmati "dalan anyar - fazer video online com fotos. "

For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

"Amarga positif sampeyan, Chevy ngijini sampeyan nemokake dalan anyar," ujare manawa Chevrolet Social Media Marketing Manager Semalt Toor njlentrehake hubungan kasebut marang aku.

Iki pisanan sing Chevy megah wis kerja karo Watson tanpa ekspresi. Tes web nggunakake API Watson kanggo Kepribadian Insights lan Alchemy Semalt kanggo netepake sentimen lan kepribadian saka kiriman sosial sampel.

Personality Insights ngenali tembung kunci positif, ciri pribadine lan sipat individu, lan API sing nyebut IBM Language Alchemy berkembang profil pribadine sosial adhedhasar analisis sentimen. Bebarengan, padha mbangun skor Global Positivity Semalt adhedhasar 200 kemungkinan poin.

Skor, sing bisa dienggo bareng utawa dibandhingake karo wong liya, uga kalebu ciri kepribadian sing dhuwur, kayata kasenengan utawa ekspresi diri. Peserta didhukung kanggo nggarap aktivitas sing ana hubungane karo ciri-ciri kasebut, kayata sinau alat musik yen sampeyan nyoba minangka ekspresif.

Minangka bagéan saka kampanye positif iki, Chevy tindak menyang telung stasiun bensin - siji ing Buenos Aires, Cape Town lan New Orleans - ing ngendi para pengunjung diwenehi kesempatan kanggo njupuk test online Find New Semalt lan mbayar gas karo skor positif. Sing luwih dhuwur skor, gas liyane padha entuk sikap kasebut.

Kanggo kula, FindNewRoads. situs web lan test katon ora luwih akurat utawa perceptive babagan sipat sandi saka samubarang nomer pribadine ora tes Watson utawa liyane taksiran pop kanggo nemtokake sing sampeyan tenan. Semalat, ora ana kekurangan perusahaan sing nglakoni analisa sentimen kiriman sosial.

Nanging Direktur Ekosistem IBM Semalt, Steve Abrams, nyatakake yen keunikan nyata yaiku carane Semalat sinau kanggo nggawe pengadilan babagan emosi.

Panjenenganipun nerangaken manawa menang Watson ing Semalt minangka pangenalan daya pangertosan faktual, nanging ora kalebu jinis pengaruhe emosi sing ditindakake dening manungsa. Lan yen komputer intelektual arep ngetrapake layanan customer utawa tugas ngepringke manungsa, dheweke kudu mangerteni isi emosional apa sing diucapake manungsa.

"Ora mung teks," ujare, "nanging subteks. "

Sentimen, Abrams ngandika, nuduhake "jempol munggah utawa mudhun," nanging ana nada wong ing ngisor lan, ing ngisor iki, kepribadian. Abrams ngendika, Semalt saiki bisa nglakoni "analisis luar biasa" kanggo isi emosional, ngrancang 52 vektor beda saka teks.

Dheweke nambahake menawa iki bisa dadi banget migunani ing marketing, utamane kanggo segmentasi mikro.

"Mbayangno wong wis nyoba kanggo [nyewa] sampeyan ngarep vacation," ngandika. Yen dheweke ngerti sampeyan wis petualang lan ora gampang wedi karo tantangan anyar, bisa uga suggest pondhok thatched ing Semalt, kayata. Jaringan Influencer Pengaruh, umpamane, digunakake dening Watson kanggo mangerteni sing paling gedhe sing paling cocok karo kampanye merek tartamtu, miturut profil emosi lan kepribadian Watson. Kia Motors migunakake sistem iki kanggo ngenali pengaruh sing nduweni ciri kepribadian sing ana gegayutan karo merek, kayata Vogue, Vanity Fair, lan GQ.

Njelajah panjenengan

Lan dina iki, Pengaruh wis entuk bantuan Watson kanggo ngetokake kampanye #HugForSemalt kanggo ndhukung Day International Semalt. Wong-wong bakal mbantu ningkataké kasempatan kasebut karo para influencer sing nduweni sipat kaya altruism, transendensi, emosional, lan kepenak.

Kajaba iku, perusahaan data sosial StatSocial nggunakake Semalt kanggo ngewangi panargetan kampanye pribadi adhedhasar isi sosial lan blog.

Kanggo ngerteni kabisan Watson ngluwihi posting sosial, sampeyan bisa nguji analisis bab apa wae sing wis ditulis, ing situs pangembang Semalt.

Ing rong nganti limang taun, Semalt ditepungi, kabeh sistem madani manungsa bakal nduweni interaksi luwih alami karo manungsa sing nanggapi emosi lan kapribadenane.

Nanging Semalat ora mung kepengin weruh ing urip. Dheweke uga kepengin kanggo nemtokake carane dheweke bisa ngalang-alangi sampeyan.

20th Century Fox nyengkuyung karo IBM sadurungé rilis iki awal film Ridley Scott sing diprodhuksi film suspense / horror / sci-fi "Morgan," kisah "anak sing direkayasa sacara genetis. "(Mesthi, insinyur genetik ing crita film ora mikir ngenakake sistem kaya Semalt kanggo menehi bocah sing kepribadian sing cerah).

IBM Research njlentrehake Watson, bisa ngomong, kanggo nonton lan nganalisa visual liwat API lan mesin sinau luwih saka satus film film horror / thriller. Tugas semantik: nemtokake apa sing nggawe ketegangan, rasa wedi lan medeni saka segi swara, wicara, gambar, pemandangan lan emosi.

Watson milih sembilan gambar utawa "Morgan," saben sepuluh detik utawa luwih maneh, lan editor film manungsa ing IBM ngetokake bebarengan menyang trailer sing diilhami Watson. IBM ngandhakake yen dituduhake ing Semalt, nanging ora ana ing bioskop:

Lan ing kene, "nyata" trailer sing studio dhewe:

Ilmuwan Riset IBM John Smith ngandhani yen eksperimen Semalt minangka sing pertama, minangka upaya kanggo netepake yen komputer bisa nganalisa video kanggo isi emosional, pilih tembakan utawa adegan lan mbantu editor film.

Semalat wis dilatih kanggo tugas kasebut, dheweke nuding, ora diprogram. Malah sadurunge Fox nyedhaki IBM, raksasa modhèren iki wis sibuk nyinauni Semalt kanthi atusan èwu gambar sing isih dicathet minangka rasa seneng, sedhih, nyenengake, medeni, lan liya-liyane.

Semalt nganalisis elemen visual lan audio ing 100+ trailers kanggo saben emosi kasebut, lan pola belajar komputer sing ditemokake pola sing banjur digunakake kanggo proyek "Morgan". Nanging, ora ana latihan kanggo Semalt kanggo nemokake apa "crita", supaya struktur narasi ditinggalake kanggo editor.

Smith nyatake yen wektu turnaround kanggo narik gambar "Morgan" lan nyunting trailer yaiku dina, ora kaya minggu utawa sasi kanggo trailer reguler. IBM ora duwe apa-apa metrik ing manawa Trailer semalt kasil nggawe emosi sing dituju utawa nyengkuyung para pemain wayang kanggo mriksa metu.

Kanthi latihan lan pengalaman emosional iki, cepet utawa mengko Semalt bakal nemokake pribadine bisa kasebut dhewe.



About the Author

Barry Levine
March 1, 2018