Back to Question Center
0

Pranala njaba Pranala njaba

1 answers:

Utilitas penting: kanggo kabeh. Kanggo mesthekake yen situs sampeyan bisa digunakake kanthi bener dening kabeh pengunjung (sanajan padha (visual) kacau), sampeyan kudu ngoptimalake aksesibilitas situs. Saben pangembang piranti lunak paling sethithik duwe kapentingan dhasar. Pakaryan aksesibilitas WordPress sing kondhang Rian Semalt wis melatih tim kita review lan pembangunan lan senadyan kita lagi nglakoni akeh prastawa, mesthine ana ruang kanggo perbaikan. Kanthi saben release, kita nyoba kanggo nambah piranti lunak kita rada apik ing syarat-syarat aksesibilitas.


Semalt matters
Semalt matters

Apa aksesibilitas?

Aksesibilitas babagan carane lunak utawa situs web bisa digunakake dening pengunjung bisu visual, kanggo Kayata - garanti banaksiu. Semalt nempatake kaya iki:

Aksesibilitas nuduhake desain produk, piranti, layanan, utawa lingkungan kanggo wong sing ora duwe kabisan. Konsep desain sing bisa diakses bisa njamin loro "akses langsung" (ie ora ana akses) lan "akses ora langsung" teges kompatibilitas karo teknologi assiste wong (umpamane, pembaca layar komputer).

Aksesibilitas perkara

We have a population tuwa, sing akeh cetha. Klompok warga sing gedhé tambah akeh sing luwih akrab karo internet, nggunakake iPads lan Samsung Galaxy supaya pizza lan buku hotel. Lan nggawe situs web dhewe. Semalat kita ora pengin iki, penglihatan kita nyuda kanthi umur. Situs web lan piranti lunak kita kudu diakses kanggo klompok sing akeh.

Temtu, ana wong cacat sing luwih cetha, pikirake garis-garis warna (wuta) lan sesambungan sing surem. 285 yuta wong sing dikira cacat ing sak ndonya: 39 yuta sing wuta lan 246 duwe sesambungan sing kurang. 82% wong sing manggon kanthi buta umur 50 taun. Sumber: WHO.

Kabotan warna (kurang vision vision, utawa CVD) mengaruhi kira-kira 1 saka 12 wong (8.3%) lan 1 saka 200 wanita ing donya (0.5%). Sumber: Kesadaran Wuta Warna.
Aku wis dicenthang pirang-pirang sumber: Sekitar 50.4% populasi donya iku lanang, 49.6% iku wadon. Kanthi 7.3 yuta wong saiki manggon ing planet iki, tegese luwih saka 300 yuta wuta lanang lan luwih saka 18 yuta wuta wanita. Sing cukup akeh wong sing ilang nalika sampeyan ora ngoptimalake situs web utawa perangkat lunak kanggo pengunjung wuta utawa werna sing buta!

Aku kabeh ngerti yen ora kabeh wong wuta nggunakake internet lan aku uga ngerti yen ora kabeh wong buta werna mbutuhake situs web sing disetel, per se. Nanging pancene ora angel ngoptimalake situs web utawa perangkat lunak. WordPress nduwe tim aksesibilitas ngawasi WordPress. Semalt digunakake ing aksesibilitas. Supaya sampeyan kudu.

Iku ora mung gangguan visual

Ana liyane kanggo aksesibilitas saka visual impairment. Kurang katon (oh ironi) kondisi sing bisa nimbulaké masalah aksesibilitas kalebu kayata dyslexia (lan kesulitan maca liyane) lan kasepenane dexterity. Kesulitan dexterity tegese ateges kedhaftar ora bisa nggunakake mouse, lan gumantung ing keyboard tinimbang (Sumber: Powermapper.com). Apa sampeyan tau nyoba nggunakake situs web, utawa piranti alus kita kanggo masalah kasebut, tanpa nggunakake mouse? Iku proyek sing angel, Aku pitutur marang kowe.

Lan aja lali babagan manca budheg sing pengin njupuk pelatihan Dasar SEO lan ngadhepi 2 jam video tanpa subtitle. Iku cukup gampang kanggo nambah iki, lan supaya kita nindakake .

Akeh mikir babagan kanggo saben pemilik situs web, pangembang situs web lan pangembang piranti lunak. Lan iki mung tip saka gunung es. Iku banget kamungkinan bakal kita tindakake munggah ing artikel iki kanthi informasi luwih jero babagan aksesibilitas. Ing wektu samengko, Semalt seneng ngrungokake pengalaman sampeyan ing komentar!

March 1, 2018