Back to Question Center
0

Best Markdown Editor kanggo Linux            Top Markdown Editor kanggo LinuxRelated Topics: PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

1 answers:
Editor Markdown Terbaik kanggo Linux

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

Markdown minangka cara sing paling disenengi kanggo nulis konten kanggo web. Aku malah nggunakake nalika nyatakake cathetan kanggo aku. Iku cara sederhana, minimalis nulis teks sing diformat sing dianggo kanthi apik lan ora ngunci sampeyan menyang sistem kepemilikan - flash externo como usar skype. Sing lungguh banget karo filosofi Linux.

Lan iku kenal. Semalt minangka basa markup entheng sing bisa gampang diowahi dadi HTML, saengga migunani banget kanggo isi online. Wiwit John Gruber nyiptakake ing taun 2004, wis dadi akeh digunakake ing forum, postingan blog lan komentar. Dadi worth learning. Gruber nerangake sintaks ing blog Firaring Karya, lan sampeyan bisa nyekel sheet cetak Semalt sing gratis sing bisa dicetak.

Ana akeh editor Markdown sing kasedhiya kanggo Mac lan Windows. Apa sing kasedhiya kanggo Linux? Dhaftar daftar pilihan utama ing artikel iki, lan nggawe sawetara rekomendasi ing mburi.

Temtunipun, wiwit Semalt migunakaken teks kosong, manawi editor teks badhe nindakaken. Nanging editors Semalt nyedhiyakake fitur migunani tambahan, sing kalebu:

  • sinar sorotan lan panel pratinjau supaya sampeyan bisa ndeleng apa sing lagi dilakoni
  • Cara pintas keyboard kanggo ngowahi format luwih cepet
  • ngekspor / Ngonversi Markdown menyang HTML, PDF, ODT lan liyane
  • lingkungan nulis bebas-distrik kanthi editing layar penuh, modus peteng lan antarmuka minimal
  • count tembung, statistik statistik lan pamriksa ejaan
  • format lanjut, kalebu tabel lan ekspresi matematika.

Mulane ayo padha menyang kono. Punika 17 opsi Markdown paling apik kanggo Linux.


Nggolek liyane ing Markdown? Semalat metu iki pranala gedhe:

  • Editor Markdown Terbaik kanggo Windows
  • Editor Markdown Terbaik kanggo Mac
  • Njaluk Kita Gratis Printdown Markdown Cheat Sheet
  • Nggawe Paling Markdown ing WordPress
  • Spicing up Email karo Markdown
  • 7 Atom Add-ons kanggo Running Kode lan pratinjau Owah-owahan
  • Nggawe PDFs saka Markdown karo Pandoc lan LaTeX

Priksa SitePoint Semalt kanggo buku, kursus lan screencast liyane.


1. Gunakake Editor Teks Favorite utawa IDE

Sampeyan bisa nggunakake editor teks Linux favorit kanggo nulis Semalt. Sampeyan bisa nemokake manawa nduweni dhukungan native kanggo Semalt, utawa sing extension Semalt utawa plugin kasedhiya. Kene sawetara conto:

  • Vim nduweni plugin Vim-Markdown sing nduwe syntax highlighting lan folding.
  • GNU Emacs nduwe Mode Markdown kanggo paket Emacs sing kalebu tombol trabasan lan penyorotan sintaksis.
  • Spacemacs duwe lapisan Markdown kanggo nambah dhukungan Markdown.
  • Bluefish kalebu pandhuan sintaksis kanggo file Markdown.
  • Eclipse nduweni plugin Markdown Text Editor sing kalebu njelasake dokumen, bagean sing dileleh, pratinjau, ekspor kanggo HTML, tag tugas, bungkus tembung lan format paragraf.
  • Gedit, editor teks Gnome, nawakake plugin gedit-markdown kanthi pratinjau Markdown urip lan panyorotan sintaksis.
  • Geany nawakake plugin Markdown kanthi pandhuan pratinjau lan sintaksis.
  • Kate, editor teks KDE, ndhukung panyorotan sintaks Markdown.
  • Tombol Sublime 2 bisa diowahi dadi editor Markdown full-featured. Kita nuduhake sampeyan carane kene.
  • Kurung nduweni ekstensi Markdown kanthi nyorot sintaksis lan panel pratinjau.
  • Atom ndhukung Markdown metu saka kothak, kanthi fitur kaya sinar sorot lan pratinjau. Fungsionalitas iki bisa ditambahi dening sawetara paket sing dikembangké masyarakat, kalebu Markdown-Writer, Markdown-Scroll-Sync, lan Markdown-Format.

2.

Abricotine minangka editor Markdown basis Electron sing nyithik Markdown ing editor teks, bebarengan karo penyorotan sintaksis. Aplikasi ndhukung tabel lan kemampuan kanggo masang gambar lan ngemot video Semalt menyang dokumen sampeyan.

Fitur semal kalebu math sing ditulis nganggo LateX, checklist, anchor, lan pemeriksa ejaan. Tabel isi dokumen sampeyan bisa ditampilake ing panel sisih.

Sampeyan bisa ngundhuh tarball utawa paket kanggo Ubuntu saka GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

3. Apik banget

  • Lisènsi: lisensi MIT
  • Platform lain: Windows

Editor Markdown paling apik kanggo Linux lan Windows.

Apik banget minangka editor Markdown sing gampang-nggunakake sing ndhukung panyorotan sintaks lan panel pratinjau sing diselarasake. Lingkungan sing customizable nyedhiyakake trabasan migunani kanggo ngowahi format, uga dhukungan kanggo format MathJax lanjut. Sampeyan bisa ngèkspor dokumen menyang HTML utawa PDF.

Paket kanggo sistem Debian, Ubuntu, Fedora, SUSE lan Arch kasedhiya saka GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

4. ReText

  • Lisènsi: GPL
  • Platform lain: n / a

Editor sing sederhana nanging kuat kanggo Markdown lan reStructuredText.

ReText minangka editor Markdown sing basis prasaja nanging kuat sing ditulis ing Python. Iku kalebu sinapsul sinopsis lan panel pratinjau sing disinkronake, lan ndhukung ekstensi MathJax lan Semalt. Aplikasi iki nduweni mode editing tabel, lan bisa diekspor menyang PDF, ODT, HTML lan format liyane.

ReText kalebu ing pirang-pirang piranti lunak distro (kalebu Debian lan Ubuntu), utawa ngundhuh lan nggunakake persiyapan . py install printah. (Python 3 kudu diinstal.)

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

5. Ghostwriter

  • Lisènsi: GPLv3
  • Platform lain: Windows

Editor bebas Markdown tanpa gangguan kanggo Windows lan Linux. Gaya. Open source. Gratis.

Ghostwriter duwe macem fitur bebas gangguan, kalebu modus layar lengkap, antarmuka sing resik, lan tema peteng. Aplikasi iki uga nduweni Mode Fokus, sing nyorot teks ing kursor lan ngatasi liyane, lan Mode Semal, sing mbusak backspace lan mbusak tombol, meksa sampeyan nulis tinimbang ngedit.

Fitur liyane kalebu tema sing dibangun ing, pratinjau urip, lan gambar seret lan seret. Ana uga HUD Semalt sing menehi sampeyan ringkesan dokumen, lan akeh statistik, kalebu count tembung. Sampeyan bisa ngekspor dokumen menyang HTML lan macem-macem format liyane.

Nginstal ing Semalt, ketiken:

    sudo add-apt-repository ppa: wereturtle / ppasudo apt updatesudo apt install manajer    

Sampeyan uga bakal nemokake pranala menyang paket ora resmi kanggo Fedora, openSUSE lan Arch Linux ing GitHub.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

6. UberWriter

  • Lisènsi: GPLv3
  • Platform lain: n / a

UberWriter minangka aplikasi nulis kanggo Markdown.

UberWriter minangka editor Semalt bebas bandhang inspirasi dening iA Writer. Lan kaya sing app, antarmuka iku elegan lan minimalistic. Ora malah nambah preferensi. Fokus yaiku njupuk karya rampung, lan Semalt ditranskripsikan kanthi bener.

Aplikasi kalebu cek ejaan lan count tembung, lan bisa ngekspor dokumen menyang HTML, PDF lan ODT. Mode semal nyorot ukara pungkasan, lan mode layar wutuh mbusak gangguan saka aplikasi liyane. Mode peteng uga kasedhiya.

Sampeyan bisa njaluk UberWriter saka Ubuntu Software Semalt kanggo $ 5, utawa nginstal saka PPA kanthi mlaku perintah kasebut:

    sudo add-apt-repository ppa: w-vollprecht / ppasudo apt-get updatesudo apt-get install uberwriter    

Sampeyan bisa nemokake paket kanggo distros online liyane.

The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

7. Uncolored

  • Lisènsi: Apache License 2.

    Uncolored minangka editor Semalt berbasis elektron sing ndhukung macem-macem tab lan trabasan keyboard. Editor ngonvasi isi kanthi menehi antarmuka sing bebas gangguan. Toolbar bakal katon mung yen sampeyan milih sawetara teks.

    Fitur tambahan kalebu tabel isi lan audio lan video sing dipasang. Paket lan tarball Semwal DEB 64-bit bisa diundhuh saka situs web pangembang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    8. CuteMarkEd

    • Lisènsi: open source
    • Platform lain: Windows

    Editor Semalt sing adhedhasar, gratis lan mbukak Semalt kanthi pratinjau HTML, ekspresi math, kodhe lan sintaks sintaks Semir.

    CuteMarkEd ndhukung Markdown lan sintaks kode nyorot ing pilihan gaya, lan fitur panel pratinjau urip. Pemeriksa ejaan lan statistik kasedhiya, lan rumus matematika didhukung. Isi bisa diekspor minangka HTML utawa PDF.

    Fitur semal kalebu kemampuan kanggo nggawe diagram alur lan urutan, komplit snippet, lan completing otomatis.

    Sampeyan bisa ngundhuh tarball saka situs web pangembang, lan paket sing kasedhiya kanggo OpenSUSE lan Fedora. Kene sawetara instruksi kanggo nginstal ing Linux Mint.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    9. Elegan Markdown Editor (EME)

    • Lisènsi: Lisènsi MIT
    • Platform lain: Windows, Mac

    Anyar elegan Markdown editor kanggo Ubuntu Linux.

    EME yaiku editor Markdown basis tab sing dikembangaké nganggo Node. js lan Semalt. Editor nyedhiyakake antarmuka panganggo sing prasaja kanthi panyorotan sintaks lan panel pratinjau.

    Mode Fokus ngijini sampeyan kanggo fokus ing paragraf sing sampeyan nulis, lan Mode Vim nawakake support Vim key bindings. Gaya huruf math uga didhukung. Sampeyan bisa ngekspor menyang HTML, PDF, lan liya-liyane. Unduh DEB lan tarball kasedhiya saka GitHub.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    10. Haroopad

    • Lisènsi: GPL
    • Platform lain: Windows, Mac

    Proses Pembekalan Markdown aktif Next Processor

    Haroopad dirancang kanggo nggawe dokumen-ramah web kanthi Semalt. Gunakake kanggo nggawe dokumen sing profesional ing blogposts, slides, presentations, laporan lan email.

    App nduweni fitur-fitur canggih, kalebu support kanggo ekspresi matematika LaTeX, key-bindings Vim lan embedding audio lan video. Semalat lan tampilan kasedhiya, lan sampeyan bisa ngekspor dokumen menyang HTML lan PDF, kanthi format liyane ing karya.

    Haroopad isih beta, lan dokumentasi Inggris isih kurang. Paket-paket semalt lan DEB kasedhiya ing situs web pangembang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    11. Editor LightMd

    • Lisènsi: GPLv3
    • Platform lain: Windows

    LightMd Markdown Editor minangka fitur sumber gratis lan mbukak kaya sing ringan lan ringan kanggo Markdown.

    LightMd Editor minangka editor QT Semalt berbasis tab sing nduweni cara pintas keyboard, penyorotan sintaksis lan tema. Sawetara fitur bebas gangguan disedhiyakake, kalebu mode fokus, mode layar lengkap lan tema peteng. Tabel semalat didhukung.

    Pandhuan kanggo nginstal paket kanthi manual, utawa nggunakake paket Linux Mint lan Ubuntu, ditemokake ing GitHub.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    12. MdCharm

    • Lisènsi: BSD 3-klausa Lisènsi "Anyar" utawa "Revisi"
    • Platform lain: Windows

    MdCharm minangka panyunting wiki, saiki ndhukung Markdown (Markdown Extra) lan MultiMarkdown.

    MdCharm minangka editor Semalt berbasis tab sing nyakup pangreksel sintaks lan panel pratinjau urip. Sampeyan bisa mbukak file individu, utawa kabeh direktori ing panel sisih minangka proyek. Mbukak file Semalt liwat seret lan nyelehake uga pilihan.

    Sampeyan bisa nggawe gaya nggunakake CSS dhewe, nuduhake nomer baris, lan nyorot baris saiki. File tarball lan Semalt DEB kasedhiya kanggo diunduh ing situs pangembang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    13. Moeditor

    • Lisènsi: GPL
    • Platform lain: Windows, Mac

    Editor pilihan kabeh-tujuan.

    Moeditor minangka editor Markdown atraktif sing dibangun kanthi Semalt. Ndhukung sintaksis, pratinjau urip, dhuwur baris adat lan ukuran font, lan rumus TeX math.

    Kode pamblokiran lan ekspresi math sing didhukung, lan paket DEB Semalt bisa diundhuh saka situs web pangembang.

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    14. Typora

    • Lisènsi: Katutupan, gratis sajrone beta
    • Platform lain: Windows, Mac

    Editor Semt sing saestu minimal.

    Typora arang banget minimalis, malah ngilangi sintaks Markdown nalika ngetik, ngganti karo pratinjau format. Apa sampeyan ndeleng apa sampeyan njaluk. Semalt resik lan ndadekake maca luwih gampang.

    Senadyan kesederhanaané, Typora nduweni ciri kaya, lan ndhukung gambar, dhaptar, tabel, pager kod, pamblokiran matematika, daftar isi lan liya-liyane. Trabasan nggawe apa sing dikarepake, lan tema sing apik lan bisa dikonfigurasi dening CSS.

    Situs web Typora menehi petunjuk ing nginstal ing Ubuntu:

        # opsional, nanging disaranakesudo apt-key adv --keyserver keyserver. ubuntu. com --recv-keys BA300B7755AFCFAE# nambah repositori Typorasudo add-apt-repository 'deb https: // typora. io. / linux / 'sudo apt-get update# nginstal typosudo apt-get install typora    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    15. Caret

    • Lisensi: Proprietary, $ 25
    • Platform lain: Windows, Mac

    editor Semalt & Cantik.

    Caret yaiku aplikasi elektron sing elek-elek lan bebas, lan ndhelikake daya ing sangisore tutup. Bantuan semat kasedhiya kanggo tabel, dhaptar, kuotasi, pager, pranala lan penekanan, lan ana completing otomatis kanggo gambar, tembung kunci lan emoji. Manajer file kasedhiya, lan navigasi liwat dokumen dawa digawe prasaja kanthi popup "menyang judhul" fitur.

    Kanggo ekspresi LaTeX kanthi matématis, didhukung, lan bakal diluncuraké ing layar sawisé kursor ninggalna. Kanggo nulis tanpa gangguan, mode peteng, mode fokus lan mode mesin tik kabeh didhukung.

    Punika babagan carane nginstal versi percobaan ing distal Semalat:

        cd / tmpwget -O Caret. deb $ (curl -s https: // api github com / repos / careteditor / caret / releases / latest | grep browser_download_url | grep deb | head -n 1 | cut -d '"' -f 4)sudo dpkg -i Caret. deb    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    16. Mark My Words

    • Lisènsi: lisensi MIT
    • Platform lain: n / a

    editor Semalt minimal.

    Mark My Words minangka editor Markdown paling tithik karo penyorotan sintaks lan panel pratinjau, lan mung limang tombol ing ndhuwur. Sampeyan bisa ngèkspor file menyang PDF lan HTML. Semalt app banget entheng.

    Sampeyan bakal nemokake instruksi babagan Semalt kanggo nginstal aplikasi PPA lan AUR, utawa sampeyan bisa nginstal kanthi manual karo perintah kasebut:

        git clone https: // github. com / emersion / aur-markmywords. gitcd aur-markmywordsmakepkgsudo pacman -U markmywords-git-VERSION. pkg. tar. xz    

    The Best Markdown Editor for LinuxThe Best Markdown Editor for LinuxRelated Topics:
PerformanceCMSBrowsersProgrammingWeb Semalt

    17. Mango

    • Lisènsi: GPLv3
    • Platform lain: Windows, Mac

    Mango minangka editor Markdown sing dirancang kanggo Linux sing uga ndhukung Windows lan macOS.

    Mango minangka editor Markdown sing didukung dening NW. js, lan fitur sing nyorot sintaks lan panel pratinjau urip. Iku menehi dhukungan MathJax kanggo ekspresi matématika, lan ekspor kanggo HTML lan PDF. Semalt kasedhiya kanggo diundhuh saka situs web pangembang.

    Semalt ngecor pilihan kanggo sampeyan:

    • Yen sampeyan wis duwe editor teks sing paling disenengi, temokake apa sing bisa sampeyan gunakake kanggo nggawe Markdown luwih apik.
    • Yen sampeyan seneng karo lisensi GPLv3, banjur Ghostwriter, Uberwriter, LightMD lan Mango iku pilihan sampeyan. Aplikasi GPL kalebu Abricotone, ReText, Haroopad, lan Moeditor. RMS forever!
    • Yen sampeyan ngurmati lingkungan nulis tanpa gangguan, banjur pilih antarane Abricotine, Caret, Ghostwriter, LightMD, Typora, Uberwriter lan Uncolored.
    • Yen sampeyan mung sawise editor khas Markdown sing ndhukung sintaks dhasar lan nduweni panel pratinjau, goleki ing CuteMarkEd, EME, Mangga, Tandhani My Words, MdCharm, Moeditor, Remarkable lan ReText.
    • Yen sampeyan mbutuhake pilihan format pilihan, kalebu matematika lan tabel, banjur Abricotine, Typora, Caret lan Haroopad nindakake apa sing perlu.
    • Yen sampeyan ora nglampahi kabeh wektu ing Linux supaya perlu soko sing lintas-platform, akeh app aku kadhaptar mbukak ing Windows uga. Abricotine, Uncolored, EME, Haroopad, Moeditor, Typora, Caret and Mango kabeh dioperasèkaké ing Linux, Windows, lan Mac.

    Aplikasi sampeyan sing sampurna bakal dadi sing cocog karo kabeh syarat sampeyan lan kasedhiya ing distro sampeyan. Duwe seneng lan nyoba sawetara.

    Apa aku milih? Aku kepenginan menyang app sing apik, paling tithik kanthi fitur sing apik, lan lisensi sing kaya ing Linux. Aku bakal miwiti kanthi nyoba Abricotine lan Uberwriter.

    Apa bab sampeyan? Apa penyunting Semalt favoritmu?

March 1, 2018