Back to Question Center
0

Web Scraping: Good And Bad Bot - Semalt Explanation

1 answers:
Botol makili saklawasé 55 persen kabeh lalu lintas web. Iku tegese paling lalu lintas situs web sampeyan teka saka bot Internet tinimbang manungsa. Bot punika aplikasi lunak ingkang tanggung jawab kanggé nggarap tugas otomatis ing donya digital. Bot-bot kasebut biasane nindakaké tugas-tugas sing berulang-ulang ing kacepetan dhuwur lan biasane ora disenengi dening manungsa. Wong sing tanggung jawab kanggo proyek cilik sing biasane ditindakake, kalebu indeks mesin telusuran, pemantauan kesehatan situs web, ngukur kacepetan, ngamanake API, lan njupuk konten web. Bot uga digunakna kanggo ngotomatisasi pangawasan keamanan lan nggoleki situs sampeyan kanggo nemokake kerentanan, ngatasi kanthi cepet.

Njelajah Bebaya antarane Bots Good lan Bad:

Bot bisa dibagi dadi rong kategori, bots apik, lan bots sing ora becik. Bots apik ngunjungi situs sampeyan lan mbantu mesin nyayangke beda kaca web. Contone, Googlebot crawls akeh situs web ing asil Google lan mbantu nemokake kaca web anyar ing internet. Iku nggunakake algoritma kanggo ngevaluasi sing blog utawa situs web kudu crawl, carane asring crawling kudu rampung, lan akeh kaca wis diindeks nganti saiki. Bots ora ana sing tanggung jawab kanggo nindakake tugas sing ala, kalebu situs web gawean, komentar spam , lan serangan DDoS. Padha makili liwat 30 persen kabeh lalu lintas ing Internet..Para peretas nglakokaké bot-bot sing ora becik lan nindakake macem-macem tugas ala. Padha ngilangi mayuta-yuta kaca kanthi miliaran lan nyolong kanggo ngreksa utawa ngrusak isi kanthi ilegal. Padha uga nganggo bandwidth lan terus-terusan nggoleki plugin lan piranti lunak sing bisa digunakake kanggo nembus situs web lan database.

Apa gawe piala?

Biasane, mesin pencari ndeleng isi sing dikorek minangka isi duplikat. Sampeyan mbebayani kanggo peringkat mesin telusuran lan kobongan sampeyan bakal nyekel feed RSS kanggo ngakses lan nglancarake konten sampeyan. Padha entuk dhuwit kanthi teknik iki. Sayange, mesin telusur ora bisa nglakokna cara kanggo nyingkirake bots ora becik. Iku tegese yen isi disalin lan disisipake kanthi rutin, peringkat situs bakal rusak ing sawetara minggu. Mesin telusur bisa ngukum situs sing ngemot duplikat, lan ora bisa ngenali situs web sing pisanan nerbitake isi.

Ora kabeh scraping web ora apik

Kita kudu ngakoni yen scraping ora tansah mbebayani lan ala. Iku migunani kanggo pamilik situs web nalika arep nyebar data marang kabeh individu. Umpamane, situs pemerintah lan portal travel menehi data migunani kanggo masyarakat umum. Data jinis iki biasane kasedhiya liwat API, lan scraper digunakake kanggo ngumpulake data iki. Ora liya, mbebayani situs web sampeyan. Malah nalika sampeyan ngiseni isi kasebut, ora bakal ngrusak reputasi bisnis online.

Conto kayata scraping asli lan sah yaiku situs agregasi kayata portal hotel, situs konser, lan outlet berita. Bot sing tanggung jawab kanggo nyebarke isi kaca web kasebut diwenehi data liwat API lan ngreksa minangka instruksi sampeyan. Padha nyinaoni lalu lintas lan nyedhiyakake informasi kanggo webmaster lan programer.

December 14, 2017
Web Scraping: Good And Bad Bot - Semalt Explanation
Reply