Back to Question Center
0

Papat Metode Saka Semal sing Bakal Mungkasi Mungkasi Website Scraping Bots

1 answers:

Ing tangan tengen, bakal ngotomatisasi koleksi lan penyebarluasan informasi. Nanging, ing tangan sing salah, bisa nyebabake nyolong lan nyolong intelektual lan persaingan sing ora adil. Sampeyan bisa nggunakake cara ing ngisor iki kanggo ndeteksi lan mungkasi scraping situs web sing katon mbebayani kanggo sampeyan.

1. Gunakake alat analisis:

Alat analisa bakal mbantu sampeyan njlentrehake manawa proses ngikis web aman utawa ora. Kanthi alat iki, sampeyan bisa kanthi gampang ngenali lan mblokir situs scrap scraping kanthi mriksani panjalukan web struktural lan informasi header - магазин столплит магазин реал.

2. Nganggo pendekatan tantangan:

Iku pendekatan lengkap sing mbantu ndeteksi bot sing scraping. Ing babagan iki, sampeyan bisa nggunakake komponen web proaktif lan ngevaluasi prilaku pengunjung, contone, interaksi karo situs web. Sampeyan uga bisa nginstal JavaScript utawa ngaktifake cookie supaya bisa dingerteni manawa situs web layak digoreng utawa ora. Sampeyan uga bisa nggunakake Captcha kanggo mblokir sawetara pengunjung sing ora dikepengini ing situs sampeyan.

3. Njupuk pendekatan perilaku:

Pendekatan prilaku bakal ndeteksi lan ngenali bot sing perlu dilalekake saka siji situs menyang liyane. Nggunakake metode iki, sampeyan bisa mriksa kabeh aktivitas sing ana gegayutan karo bot tartamtu lan nemtokake manawa iku penting lan migunani kanggo situs sampeyan utawa ora. Sebagian bot nggabungake diri karo program wong tuwa kayata JavaScript, Chrome, Internet Explorer lan HTML. Yen prilaku bot-bot lan ciri-cirine ora padha karo prilaku lan ciri bot wong tuwa, sampeyan kudu ngalangi.

4. Nggunakake robots.txt:

Kita nggunakake robots.txt kanggo nancepake situs saka scraping bot. Nanging, alat iki ora menehi asil sing dikarepake ing jangka panjang. Kerjane mung nalika kita ngaktifake kanthi menehi tandha batal sing ora diundang.

Kesimpulan

Kita kudu ngelingake yen scraping web ora tansah ala utawa mbebayani. Ana sawetara kasus nalika pamilik data pengin enggo bareng karo kabeh wong sabisa. Contone, macem-macem situs pemerintah nyedhiyani data kanggo masyarakat umum. Liyane conto scraping sah yaiku situs agregator utawa blog kayata situs web lelungan, portal pesenan hotel, situs konser, lan situs web berita.

December 8, 2017